TechChicks

Iedereen is een Maker

Over ons

 

De TechChicks zijn Louisette van Donkelaar en Jolanda Dobber, twee ondernemers die zich gespecialiseerd hebben in nieuwe technieken zoals lasersnijden, 3D printen, 2D/3D digitaal ontwerpen, AR/VR, programmeren en lichte robotica. Zij geven workshops in bibliotheken, scholen of instellingen aan kinderen uit het basisonderwijs. De workshops zijn gangbaar voor iedereen.

Korte geschiedenis

Doordat er vraag was naar korte gangbare workshops nieuwe technologie voor kinderen tussen 4 en 12 jaar in De Nieuwe Bibliotheek Almere zijn Anne Laout en Jolanda Dobber in 2016 met de eerste reeks begonnen vanuit de expertise die ze hebben vanuit de fablab/maakwereld. Zij noemden zichzelf gekscherend de TechChicks en dat bleek een schot in de roos. Lois, een trouwe bezoeker van de workshops, bedacht dat zij dus een Techkuiken was. Ongeveer een jaar later sloot Louisette van Donkelaar zich bij hen aan en gaf de TechChicks een gezicht in de vorm van illustraties van diverse Chicks en Kuikens. Anne sloeg een andere weg in. De TechChicks geven workshops aan kinderen uit het basisonderwijs. Zij doen dit in bibliotheken, scholen en instellingen. De workshops zijn gangbaar voor iedereen.

Louisette van Donkelaar is gevestigd in Lelystad en werkt vanuit Het Holland Maakhuis, een MiniFabLab aan huis. Haar specialisatie is vormgeving met nieuwe digitale technieken. Zij combineert deze nieuwe, maar ook oude technieken om tot mooie producten te komen. Haar statement is dat je in menselijke maat moet produceren om overdosis (massaproductie) te voorkomen. Daar is de (zelf)maakwereld een uitstekende omgeving voor
.

Jolanda Dobber is gevestigd in Oosterend op Texel en werkt vanuit Het JeugdFablab. Haar specialisaties zijn Sociale Virtuele Werelden, Augmentend/Virtual Reality en houdt zich als TechChick bezig met duurzaamheid van de technieken. Haar statement is “Als ik het kan, kan iedereen het!” Zo heeft zij zichzelf vele malen verrast door gewoon te doen en wat blijkt? Zij kan het!


Informatie
TechChicks is een samenwerkingsproject en staan open voor leuke, verrassende, nieuwe samenwerkingen. Mocht je interesse hebben neem dan contact met ons op via het contactformulier.